Architecture Projects

Views     |    Structural Analysis

2017--Living Space Addition





Create a living space that takes advantage of the existing space at the back of the house under the oak trees.

The solution is a space that is square in plan and set between two 15' high walls with a ceiling height varying between about 12'6" to 14'6". 

From the street edge, the new structure will peak up above the existing house to hint of something new, a step away from the ordinary.

The south wall is a pair of steel framed glass panels that pivot open to connect the inside with the outside when the weather is inviting in the fall & spring. 

The north wall is created within a steel grid allowing glass at its edges for light and ventilation while suspending wood framed boxes that allow either open or closed storage at the inside.


South exposure June, appox. 12:00pm

South exposure December, appox. 1:00pm

Version with 12' walls, view from NE corner.

Views     |    Structural Analysis

©2017 CALVINO architecture studio, inc  all contents of this publication whether in digital or analog format are the express property of CALVINOarchitecture studio, inc. and shall not be reproduced by any means without written consent from Mike Calvino